Voor thuis

  • Home
  • Epion voor thuis

Een gezond binnenklimaat

De plek waar we het grootste deel van onze tijd doorbrengen is thuis. Een gezond binnenklimaat zorgt voor een comfortabele omgeving waar ontspanning, huiswerk en thuiswerk optimaal samengaan. De Epion Air en het Epion-platform helpen je om het binnenklimaat op peil te houden. Gezondere lucht betekent namelijk een beter concentratie- en (creatief) denkvermogen en een verlaagde kans op ziekteoverdracht wanneer je vrienden of familie over de vloer hebt.Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van ventileren.

Met de duidelijke stoplicht-indicator op de Epion Air is in één oogopslag te zien of het nodig is om voor meer ventilatie te zorgen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een deur of ramen openzetten of de mechanische ventilatie op een hogere stand zetten. Via het Epion-platform kun je terugzien wanneer de ventilatie binnenshuis onvoldoende is geweest en geven we tips om dit te verbeteren. Bekijk voor meer informatie over de CO2-meter de productinformatie hieronder.

Intelligente koppelingen

Speciaal voor thuisgebruik maken we integraties met verschillende smart home systemen mogelijk via ons platform. Zo is onze IFTTT-integratie is beschikbaar voor alle gebruikers om koppelingen met allerlei andere producten mogelijk te maken. Daarnaast is onze Domoticz-integratie beschikbaar voor gebruikers van dit smart home systeem. En ook onze Home Assistant is beschikbaar voor gebruikers van dit smart home systeem.Neem contact op voor meer informatie of wanneer je een ander smart home systeem gebruikt.

Epion Air Slimme CO2 meter

€ 219,-

   Incl. btw
Levertijd: 3-5 werkdagen & gratis verzending
Epion Air op tafel

Epion Air CO2-meter

Met de Epion Air kan de luchtkwaliteit van een ruimte geregistreerd worden. Het slimme kastje meet de temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk en concentratie CO2 in de lucht en maakt deze inzichtelijk in een persoonlijk dashboard. Door meerdere Airs aan één account te koppelen is het mogelijk de luchtkwaliteit van meerdere ruimtes of zelfs meerdere gebouwen bij te houden.

Met het uitgebreide dashboard kun je meer inzicht krijgen in de ventilatienoodzaak per ruimte en per moment van de dag of week. Door gerichter te ventileren kan er bespaard worden op de verwarmings- en koelkosten. Waar gewenst kan er ook een geluidssignaal gegeven worden wanneer de luchtkwaliteit dermate verslechterd is dat het een impact kan hebben op het comfort en welbevinden van de mensen in de ruimte.

De Epion Air is volledig door ons Nederlandse team ontworpen en wordt in Nederland geproduceerd. Om een steentje bij te dragen aan het beperken van plastic afval wordt de behuizing gemaakt van 95% lokaal gerecycled PET-afval.

Epion CO2 binnenklimaat dashboard

Mijn Epion

De meetwaardes van de Epion Air zijn online terug te zien in Mijn Epion, via een computer, tablet of telefoon. Je kan hier uitgebreid inzien wat voor CO2-concentratie, temperatuur, luchtdruk of luchtvochtigheid er is gemeten door de tijd heen, met diverse grafieken en tabellen.

Heb je liever een simpel overzicht? Op het dashboard is snel te zien wat de top 3 adviezen zijn en of er recent ongezond hoge CO2-concentraties zijn gemeten. De adviezen zijn simpel en concreet, bijvoorbeeld: "Ventileer meer op maandag tussen 15:00 en 16:00".

Naast inzichten en adviezen biedt Mijn Epion de mogelijkheid te zien welke apparaten je gekoppeld hebt. Per apparaat kun je hier instellingen beheren, zoals de felheid van het lampje, en is er een 'Vind mijn apparaat' optie.

Bestel nu

Voor thuis of een kleine zakelijke bestelling kun je de Epion Air gemakkelijk en snel bestellen via onze bestelpagina.

Vraag een offerte aan

Interesse in onze zakelijke opties en staffelprijzen? Neem dan contact op voor een scherpe prijs en gericht advies.

Afmetingen

82 x 74 x 18mm (b x h x d)

Scherm

E-ink scherm, 5.4cm (2.13 inch) diagonaal

WiFi

2.4GHz 802.11b/g/n, voor netwerken met PSK (wachtwoord)

Bluetooth

Bluetooth V4.2 met ondersteuning voor BLE

CO2 sensor

Nauwkeurige non-dispersive infrared (NDIR) spectroscopische sensor met automatische kalibratie (ABC), meetbereik 300 - 5000 ppm, nauwkeurigheid ±40 ppm ±3%

Overige sensoren

Thermometer (0-50 graden Celsius), Hygrometer (0-100% relatieve luchtvochtigheid), Barometer (300 - 1100 hPa)

Voeding

5V 1A Micro USB voeding meegeleverd

Temperatuur

Opslag- en bedrijfstemperatuur 0 - 50 graden Celsius niet-condenserend

Meegeleverd

Witte USB adapter, witte 1.8m USB kabel, 2 pootjes voor staande plaatsing, hulpstuk voor muurmontage

Software

De Epion Air ondersteunt OTA 'over the air' updates via Wi-Fi. De iOS en Android apps zijn gratis te downloaden voor de installatie en Mijn Epion is gratis te gebruiken om alle statistieken tot een jaar terug te zien

Epion Air diagram