Zakelijk

Epion Air voor professioneel gebruik

De Epion Air inzetten in een zakelijke omgeving biedt professionele ondersteuning bij het gezond houden of maken van het binnenklimaat waarin jouw werknemers moeten presteren.

Over het algemeen is bekend dat ventileren goed is, de reden en noodzaak hiervoor is echter vaak onderbelicht. Medewerkers die in een onvoldoende geventileerde ruimte werken scoren aantoonbaar lager op cognitieve tests, kunnen minder goed beslissingen nemen, voelen zich minder prettig en lopen meer risico om ziek te worden.

COVID-19

Verschillende studies hebben inmiddels aangetoond dat virussen, zo ook het COVID-19 / Coronavirus, zich veelvuldig via de lucht verspreiden. Daarmee vinden de meeste besmettingen van mens-op-mens plaats in een binnenomgeving, waar een verhoogde concentratie virusdeeltjes aanwezig blijft. Zo laat deze studie van onder andere de Technische Universiteit Eindhoven zien dat voldoende ventilatie of luchten de verspreiding van het COVID-19 virus verminderd. Door voldoende te ventileren blijven er minder virusdeeltjes in de lucht zitten, waardoor de besmettingskans ook omlaag gaat.

Signalering & Rapportage

Het gebruik van de Epion Air in een zakelijke omgeving biedt meerwaarde door verhoogde bewustwording van de kwaliteit van het binnenklimaat. Doordat de Epion Air eenvoudig in het zicht geplaatst kan worden, kunnen medewerkers de luchtkwaliteit in de ruimte vaststellen.

Daarnaast maakt de Epion Air duidelijk wat de luchtkwaliteit in de ruimte is door middel van een stoplicht-systeem; bij groen is alles prima, geel geeft aan dat er wat aandacht nodig is en rood betekent dat het tijd is om te ventileren. Het systeem is eenvoudig in gebruik en maakt ook gasten en klanten duidelijk dat alles in orde is. Geeft de sensor aan dat de luchtkwaliteit onvoldoende is? Hier kan direct op worden gehandeld.

Doordat de Epion Air met WiFi verbonden wordt, is het mogelijk om het verloop van de luchtkwaliteit over een bepaalde periode in te zien. Hierbij is er de mogelijkheid om, branchespecifieke, rapportages uit te draaien die helpen bij het aantonen van het voldoen aan kwaliteitseisen. Bovendien biedt Epion door middel van Machine Learning / AI toegespitste adviezen en inzichten in de luchtkwaliteit in jouw bedrijf.

Maatwerk

Epion is een jong bedrijf met een gedreven team. Wij hebben de mogelijkheid maatwerk te bieden in zowel uitstraling als toepassing. Door de kleinschalige productiemethode die we gebruiken, is het mogelijk om zelfs bij kleine oplagen te werken met een specifieke uitstraling, logo of kleur die goed past binnen je bedrijf. Heeft jouw toepassing extra eisen aan het apparaat, is er een koppeling nodig met een specifiek softwaresysteem? Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden.

Zakelijk abonnement

Naast maatwerk in de uitstraling en eventuele softwarekoppelingen bieden wij ook een zakelijk abonnement aan. Dit maakt het onder andere mogelijk om per Epion Air een locatie op te geven en daarmee extra inzichten te krijgen via het Epion dashboard. Heb je interesse in meerdere Epion Airs, heeft jouw bedrijf meerdere locaties of wil je met meerdere gebruikers de meetwaarden inzien?
Neem contact op voor een op jouw situatie toegespitst aanbod.

Milieu

De Epion Air maakt het mogelijk om gerichter te ventileren; doelgericht en niet onnodig lang. Hiermee kan de impact en kunnen de kosten van koelen en verwarmingen beperkt worden. Ook bij ons eigen bedrijf denken we aan het milieu, zo wordt de Epion Air gemaakt van 95% gerecycled PET-afval uit Nederland en werken we zo veel mogelijk samen met lokale partners.

Epion voor verschillende branches

De Epion Air biedt mogelijkheden voor professioneel gebruik in veel verschillende branches en situaties. Voor drie specifieke branches en toepassingen lichten we de voordelen hier verder uit. Staat jouw toepassing of branche er niet tussen? We denken graag mee over de mogelijkheden.

Kinderopvang

Een goed binnenklimaat in de kinderopvang is belangrijk voor de kinderen en pedagogisch medewerkers, maar ook voor de medewerkers op kantoor. Naast het feit dat het belangrijk is voor het welzijn voor jouw medewerkers, schrijft de GGD ook voor dat de CO2 niveaus in de groepsruimtes bijgehouden wordt.
Bekijk de pagina voor kinderopvang voor meer informatie in hoe de Epion Air het gemakkelijker maakt om aan de eisen van de GGD te voldoen en een betere werkomgeving voor jouw werknemers te creëren.

Onderwijs

Voor zowel het basis- als middelbaar onderwijs is het belangrijk om inzicht te hebben in de luchtkwaliteit in de klaslokalen. Bij verhoogde CO2 niveaus vermindert het concentratievermogen en het vermogen om nieuwe stof op te nemen. Uit onderzoek van TNO blijkt dat er een duidelijk verband is tussen een verhoogde concentratie CO2 in de ruimte en meetbaar lagere toetsscores. Hierbij kunnen de prestatieverschillen tot wel 20% oplopen. De conclusie van het onderzoek is dat voor optimale prestaties de concentratie in een klaslokaal eigenlijk niet hoger dan 800 ppm mag zijn.
Het gebruik van Epion Air ondersteunt bij het bereiken van dit niveau door inzicht te verschaffen in het binnenklimaat van de verschillende lokalen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid door aan de hand van adviezen voldoende en routinematig te ventileren en, waar nodig, aanpassing aan het schoolgebouw door te voeren om voldoende ventilatie te kunnen realiseren. De pagina voor onderwijs geeft meer informatie over het belang van luchtkwaliteit in de klaslokalen en hoe de Epion Air daarin kan bijdragen.

Horeca

In cafés, restaurants en andere horecagelegenheden biedt het gebruik van de Epion Air de mogelijkheid met een gerust hart gasten in de zaak te ontvangen. Wanneer de Epion Air aangeeft dat de CO2 waarden verhoogd zijn kan er adequaat gehandeld worden door extra te ventileren. Wanneer dit niet mogelijk is kan er tijdelijk voor gekozen worden geen mensen meer toe te laten of zelfs een aantal mensen te vragen zich naar buiten te verplaatsen. Op deze manier kan iedereen van de geopende horeca genieten, zonder zorgen over verhoogde besmettingsrisico's.
De Epion Air is ook leverbaar in België, waar het gebruik van een CO2 meter in horecagelegenheden inmiddels verplicht is.

Bestel nu

Voor thuis of een kleine zakelijke bestelling kun je de Epion Air gemakkelijk en snel bestellen via onze bestelpagina.

Vraag een offerte aan

Interesse in onze zakelijke opties en staffelprijzen? Neem dan contact op voor een scherpe prijs en gericht advies.