Green Key & kwaliteit van de binnenlucht

Green Key luchtkwaliteit

Ben je actief bezig met de Green Key normen en zoek je een efficiënte oplossing om de luchtkwaliteit binnen jouw bedrijf te monitoren?

Met een Epion Air Pro meet je in één keer de belangrijkste aspecten van de binnenluchtkwaliteit en ben je helemaal klaar voor je volgende Green Key audit. De meter is eenvoudig in te stellen, gemakkelijk in gebruik en meet doorlopend. Bespaar bovendien kostbare tijd door gebruik te maken van de automatisch opgestelde rapportages, specifiek voor Green Key.

De Epion Air Pro is volledig door ons Nederlandse team ontworpen en wordt in Nederland geproduceerd. Om een steentje bij te dragen aan het beperken van plastic afval wordt de behuizing gemaakt van 95% lokaal gerecycled PET-afval.

Epion Air Slimme CO2 meter
Tijd besparen met Epion Air Slimme CO2 meter

Epion Air Pro luchtkwaliteitsmeter

Met de Epion Air Pro kan eenvoudig de luchtkwaliteit van een ruimte geregistreerd worden. De Pro versie meet naast de temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk en CO2-concentratie, ook de hoeveelheid fijnstof en vluchtige organische stoffen (VOS) in de lucht en maakt deze inzichtelijk in een persoonlijk dashboard. Door meerdere meters aan één account te koppelen is het mogelijk de luchtkwaliteitsmetingen op meerdere plekken in de ruimte of zelfs meerdere ruimtes of gebouwen bij te houden.

Met het uitgebreide dashboard kun je meer inzicht krijgen in de ventilatie noodzaak per ruimte en per moment van de dag of week. Door gerichter te ventileren kan er bespaard worden op de verwarmings- en koelkosten. Desgewenst kan er ook een notificatie gestuurd worden wanneer de luchtkwaliteit dermate verslechterd is dat het een impact kan hebben op het comfort en welbevinden van de mensen in de ruimte.

Beter inzicht & tijd besparen

In de normen van Green Key worden verschillende manieren om luchtkwaliteit te meten beschreven. De Epion Air Pro kan als een van de weinige op de markt alle vereiste onderdelen hiervan in één keer meten.

Naast de verplichte doorlopende registratie van temperatuur en luchtvochtigheid worden ook de concentraties kooldioxide (CO2), stikstofoxide (NOx) en vluchtige organische stoffen (VOS) doorlopend vastgelegd. Hierdoor kan op elk moment via het dashboard een overzicht bekeken worden van de luchtkwaliteit, volgens alle vereiste aspecten van de Green Key norm plus de NOX concentratie.

Doordat de Epion Air Pro doorlopend meet hoeven medewerkers niet periodiek aan de slag met verschillende meters om de luchtkwaliteit te meten. Dit voorkomt fouten bij de metingen en zorgt ervoor dat er geen kostbare werktijd verloren gaat. De automatisch opgestelde Green Key rapportages maken de audits bovendien nog wat gemakkelijker. Ook niet onbelangrijk, doorlopend meten levert een veel beter beeld van de luchtkwaliteit dan enkel een jaarlijkse steekproef.

Luchtkwaliteit kan worden gemeten als het aantal luchtwisselingen per uur, de temperatuur en vochtigheid en/of de hoeveelheid radon, schimmels, stikstofoxiden (NOX), kooldioxide (CO2) en vluchtige organische stoffen (VOS) in de lucht.

De bewaakte waarden mogen de door nationale of internationale normen gespecificeerde limieten niet overschrijden. Bij overschrijding van de grenswaarden moeten gerichte acties worden ondernomen om aan de eisen te voldoen. De responsieve acties kunnen zijn het beter ventileren van de kamers door regelmatig ramen te openen, de instellingen van de mechanische ventilatie te wijzigen, het installeren van luchtreinigers of sanitaire voorzieningen.

Om aan dit criterium te voldoen, moet in minimaal twee delen van de locatie een regulier monitoringsysteem (minimaal eenmaal per jaar monitoring) worden aangebracht. De temperatuur en luchtvochtigheid moeten continu worden gemeten en vastgelegd. Er moet verder minimaal worden gemeten op fijnstof, CO2 en vluchtige organische stoffen (VOS).

Bestel nu

Voor thuis of een kleine zakelijke bestelling kun je de Epion Air gemakkelijk en snel bestellen via onze bestelpagina.

Vraag een offerte aan

Interesse in onze zakelijke opties en staffelprijzen? Neem dan contact op voor een scherpe prijs en gericht advies.