Smart Home Integraties & Epion Air

Integraties

De metingen van je Epion Air kun je bekijken via Mijn Epion of onze mobiele apps maar je kunt deze ook eenvoudig inladen in andere systemen. Zo kun je bijvoorbeeld je ventilatie automatisch regelen op basis van de gemeten CO2-concentratie.

Op dit moment is het mogelijk om de Epion Air te koppelen met Home Assistant, Domoticz, Loxone en IFTTT. Daarnaast bieden wij ook een API aan om zelf een koppeling te maken.

Epion Air Slimme CO2 meter
Epion Air Home Assistant

Home Assistant

Om je Epion Air metingen in te lezen in Home Assistant hebben wij een kant-en-klare koppeling beschikbaar. Door de integratie te activeren in jouw Home Assistant-installatie worden de metingen van jouw Epion Air automatisch ingelezen. Hiermee wordt de CO2-concentratie in jouw huis of kantoor direct inzichtelijk.

Wil je de koppeling activeren? Maak een gebruikersaccount aan, koppel jouw Epion Air en bezoek op Mijn Epion de Integraties-pagina. Vervolgens kun je of via 'Integrations' binnen je Home Assistant-instellingen of via de Epion-integratie-pagina bij Home Assistant de integratie activeren.

Loxone

Heb je een Loxone Smart Home of Smart Building? Ook dan kun je de Epion Air eenvoudig koppelen met jouw Loxone-installatie. Na het activeren van de integratie worden de metingen van jouw Epion Air automatisch ingelezen via de lokale API. Hiermee wordt de CO2-concentratie in jouw huis of kantoor direct inzichtelijk.

Maak via Mijn Epion een API key aan en volg de instructies in deLoxone handleiding.

Epion Air Home Assistant
Epion Air Home Assistant

IFTTT

Wil je de metingen van je Epion Air aan iets heel anders koppelen? Met onze IFTTT app kun je alle kanten op, IFTTT heeft namelijk integraties met een heel breed scala aan apparaten en diensten.

Om de koppeling te activeren ga je naar de Epion-pagina bij IFTTT en kies je 'Connect'. Nadat je IFTTT toestemming hebt gegeven om je metingen te bekijken kun je aan de slag met het maken van applets.

Bestel nu

Voor thuis of een kleine zakelijke bestelling kun je de Epion Air gemakkelijk en snel bestellen via onze bestelpagina.

Vraag een offerte aan

Interesse in onze zakelijke opties en staffelprijzen? Neem dan contact op voor een scherpe prijs en gericht advies.