Kinderopvang

Epion Air voor kinderopvang

Ben jij op zoek naar een eenvoudige en betrouwbare manier om de luchtkwaliteit in jouw dagopvang, BSO of gastouderopvang te meten en verbeteren?

Met een Epion Air in de verschillende verblijfsruimtes krijg je eenvoudig een helder beeld van de luchtkwaliteit binnen jouw bedrijf. Hij is eenvoudig in te stellen en gemakkelijk in het gebruik. De luchtkwaliteit is in één oogopslag te zien en waar nodig krijg je een berichtje op de telefoon of tablet. Bovendien bespaar je kostbare tijd doordat er automatisch een logboek bijgehouden wordt voor GGD inspecties.

Het online platform van Epion biedt ook nog tal van mogelijkheden om extra inzichten te krijgen en verzorgt het automatisch en gepersonaliseerd ventilatieadvies om te ondersteunen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit.

Epion Air Slimme CO2 meter
Tijd besparen met Epion Air Slimme CO2 meter

Tijd besparen

Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), een onderdeel van het RIVM, stelt verschillende eisen aan de luchtkwaliteit voor kinderopvang. Naar aanleiding van deze eisen kan de GGD tijdens controles vragen naar een logboek van de luchtkwaliteit op de verschillende groepen.

Met Epion kun je gemakkelijk tijd besparen door ontzien te worden in het bijhouden van dit logboek. Met een Epion Air in iedere ruimte hoef je niet meer periodiek de groepsruimten door voor een meting en wordt het logboek direct voor je bijgehouden.

Voor jouw administratie ontvang je automatisch iedere maand één rapport met een overzicht van de luchtkwaliteit op alle groepen. De rapportages volgen de richtlijnen voor het logboek voor de luchtkwaliteit zoals opgesteld door het LCHV. Zo voldoe je simpel en zonder dat je er omkijken naar hebt direct aan de GGD/RIVM eisen voor de luchtkwaliteit.

Eenvoudig in gebruik

De Epion Air is gemakkelijk te installeren. Je zet hem neer op de gewenste plek en met de app stel je hem gemakkelijk en eenmalig in. Wanneer de meter staat heb je er geen omkijken meer naar en is in één oogopslag te zien wat de huidige luchtkwaliteit is.

De meter is voorzien van een duidelijk scherm dat zelf geen licht geeft (e-ink), waarop details van de luchtkwaliteit te zien zijn. Het ingebouwde, dimbare stoplicht-lampje maakt dat de luchtkwaliteit altijd gemakkelijk zichtbaar is. Ook is het mogelijk om hem een geluidssignaal te laten geven wanneer de luchtkwaliteit verslechterd.

Wanneer de Epion Air buiten het zicht staat of op een plek waar je geluid of licht wilt vermijden, bijvoorbeeld in een slaapkamer, kun je gebruik maken van push notificaties om op de hoogte te blijven van de luchtkwaliteit in de ruimte.

Epion CO2 binnenklimaat dashboard

Advies & Online platform

Om nog meer uit de Epion Air te halen bieden we duidelijk, automatische en gepersonaliseerde ventilatie adviezen. Zo is het eenvoudig om zonder ingrijpende verbouwingen de luchtkwaliteit in jouw kinderdagverblijf te verbeteren door op de juiste momenten te ventileren.

Via het online platform, Mijn Epion, heb je een handig overzicht van alle Epion apparaten binnen jouw bedrijf. Met het dashboard heb je in één oogopslag een overzicht van de belangrijkste metingen en adviezen.

Daarnaast kun je gemakkelijk rapportages en adviezen terugvinden en de metingen van verschillende ruimtes in één grafiek zien en eventueel (opnieuw) downloaden. Voor meer gedetailleerde inzichten per ruimte kan je de betreffende Epion Air selecteren, waarna je ook de naam van het apparaat kunt instellen en de helderheid van het lampje aan kan passen.

Uitstekende kwaliteit

De slimme luchtkwaliteitsmeter is volledig in Nederland ontwikkeld en is voorzien van hoge kwaliteit sensoren voor zeer accurate metingen. Bovendien kalibreert de meter automatisch om de nauwkeurigheid over langere tijd te waarborgen zonder dat je hem tussendoor kwijt bent voor herkalibratie.

Epion heeft de productie in eigen hand waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen, specifiek lokaal gerecycled plastic. Dit heeft als bijkomend voordeel dat wij lokale kennis hebben over bijvoorbeeld de GGD rapportages en regelgeving binnen Nederland.

Bestel nu

Voor thuis of een kleine zakelijke bestelling kun je de Epion Air gemakkelijk en snel bestellen via onze bestelpagina.

Vraag een offerte aan

Interesse in onze zakelijke opties en staffelprijzen? Neem dan contact op voor een scherpe prijs en gericht advies.